't Paviljoen
kinderopvang
in Ossendrecht

SPELENDERWIJS WORDEN WIE JE BENT

Bij LPS Kinderopvang ’t Paviljoen ontdekken de kinderen de wereld om zich heen. Kinderen zijn bij ons in veilige en professionele handen. Met veel persoonlijke aandacht, speelmateriaal en activiteiten afgestemd op de leeftijd stimuleren we de ontwikkeling van ieder kind. Stapsgewijs.

Het kinderdagverblijf, de peuteropvang en de voor- en naschoolse opvang zijn gevestigd in hetzelfde gebouw als basisschool ’t Paviljoen.

De peuters van het kinderdagverblijf en de peuteropvang spelen een paar keer per jaar samen met de kleuters en hebben gezamenlijke activiteiten rond dezelfde thema's.

Dat maakt de stap straks iets minder spannend voor uw kind. Ze kennen de omgeving al en hebben ook al eens kennis kunnen maken met de kleuters en hun nieuwe juf of meester. Fijn en vertrouwd!

KINDERDAGVERBLIJF ’T PAVILJOEN

Bij de allerkleinsten draait het om rust, geborgenheid en persoonlijke aandacht. Kinderdagverblijf ‘t Paviljoen is een kleinschalige opvanglocatie waar uw kind opgevangen wordt in een knusse, gezellige groep. De groepsruimte bestaat uit speel- en ontdekhoekjes afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsbehoefte. We zingen liedjes en doen bewegingsspelletjes. Er is zelfs een apart kruip- en speelgrasveld, waar de jongsten ongestoord kunnen spelen.

De peuters krijgen activiteiten aangeboden aan de hand van thema’s van het VVE-programma Uk & Puk en krijgen extra ondersteuning als ze dat nodig hebben. Zo leert uw peuter het verschil tussen groot en klein, benoemen we de kleuren en luisteren we naar elkaar in de kring. En natuurlijk spelen we veel buiten in onze avontuurlijke, groene buitenruimte. Zo bereiden we de kinderen voor op de stap naar de kleuterklas.

PEUTEROPVANG ’T PAVILJOEN

Op peuteropvang ’t Paviljoen prikkelen we de kinderen van twee t/m vier jaar aan de hand van thema’s uit het VVE-programma Uk & Puk. Daarmee willen de taalvaardigheid, de sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling bevorderen.

Kinderen die dat nodig hebben, krijgen extra begeleiding. Uw peuter kan zich samen met leeftijdsgenootjes helemaal laten gaan in de speel- en ontdekhoekjes. En als ze toe zijn aan extra uitdagingen, gaan we bijvoorbeeld materiaal ophalen bij de groepen 1 en 2. Zo worden alle kinderen spelend wijs en zijn ze met vier jaar klaar voor groep 1.

VOORSCHOOLSE OPVANG ’T PAVILJOEN

Voor vroege vogels is er de voorschoolse opvang 't Paviljoen. Lekker rustig opstarten aan de ontbijttafel, of de ochtend actief beginnen in een van de speellokalen of leuke speelhoeken zoals de lego-, poppen-, spelletjes- en knutselhoek.

Hier kunnen de kinderen van vier t/m twaalf jaar vanaf 7.00 uur komen spelen en ontbijten voordat de school begint. De jongste kinderen worden door de pedagogisch medewerkers naar de klas gebracht; de oudere kinderen gaan zelfstandig naar de klas.

NASCHOOLSE OPVANG ’T PAVILJOEN

Buitenschoolse opvang is de leukste vorm van vrije tijd! Bij naschoolse opvang ’t Paviljoen kunnen kinderen zelf bepalen wat ze graag doen. De jongste kinderen kunnen heerlijk spelen in speciaal gecreëerde hoeken. De oudste kinderen hebben een eigen chillplek waar ze kunnen spelen, lezen, knutselen, muziek luisteren en natuurlijk chillen.

Maar ook in de buitenruimte zijn er vele speelmogelijkheden voor de kinderen. Ze kunnen vrij spelen of meedoen aan activiteiten of workshops die we in samenwerking met lokale verenigingen of sportclubs organiseren. De kleuters worden opgehaald uit de klas door de pedagogisch medewerkers. De oudere kinderen komen zelf.

Tijdens vakanties zijn we de hele dag geopend.

KRACHTEN BUNDELEN

Bij LPS Kinderopvang besteden we veel aandacht aan relaties met partners in de regio. Er worden bijvoorbeeld regelmatig leuke workshops en activiteiten georganiseerd voor de kinderen, onder andere met (sport)verenigingen in de buurt.

Ook werken we regelmatig samen met ’t Paviljoen basisonderwijs. Zij zijn gevestigd in hetzelfde gebouw en net als wij onderdeel van Lowys Porquin Stichting. Er is een gezamenlijk visietraject en veel onderlinge uitwisseling van kennis tussen de pedagogisch medewerkers en de leerkrachten. Op die manier zorgen we ervoor dat de ontwikkellijn van kinderen vloeiend doorloopt in het basisonderwijs.